Sesimiz İz Proje Ekibi TRT Trabzon Radyosu’nda

• 03.12.2020
  • Sesimiz İz Proje Ekibi TRT Trabzon Radyosu’nda için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri Aslıhan Çağla Kılıçlı ve Fatma Hilal İçigen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde TRT Trabzon Radyosu’nun Sesimiz İz projesini anlattı.

Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri Aslıhan Çağla Kılıçlı ve Fatma Hilal İçigen, TRT Trabzon Radyosu’nda Zeynep Ülkü Yıldırım’ın sunduğu Köşe Bucak Karadeniz programının canlı yayınına konuk oldu. Öğrenciler, Gazetecilik Bölümü Arş. Gör. Dr. Gülten Arslantürk’ün yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk projesi dersi kapsamında hazırladıkları görme engelli öğrenciler için hayata geçirdikleri kitap okuma projesi Sesimiz İz’i tanıttı. Programa Canlı telefon bağlantısı ile katılan öğrenciler, Zeynep Ülkü Yıldırım’ın sorularını yanıtlayarak Sesimiz İz projesinin amacı, gidişatı ve hedefi hakkında bilgi verdi.

“Ses kaydedildiği gibi arkasında gizlenen duygular da kaydedilir”

Engelliler Günü’nün önemine değinen Fatma Hilal İçigen “Amacımız görme engelli arkadaşlarımızın kitap okuma sorunlarına çözüm olabilmek ve sorunun tarafı olanların yararlanmasına sunmaktır. Bu özel günde hayatı paylaşmak için engel yoktur diyerek devam ettiğimiz projede, engelli arkadaşlarımızın hayatlarında sesimiz ile iz bırakmak istiyoruz.” dedi.

Projenin “Ses kaydedildiği gibi arkasında gizlenen duygular da kaydedilir” sloganını vurgulayan Aslıhan Çağla Kılıçlı ise “Gönüllülük esaslı ilerlediğimiz projemizde, görme engelli arkadaşlarımızın kütüphanelerinde bir arşiv de Sesimiz İz projesinden olsun istedik. 6 kişilik ekip ve gönüllüler ile çıktığımız bu yolda kaydettiğimiz sesler ile beraber duygularımızın da karşı tarafa geçmesini amaçlıyoruz. Podcast ile dijital ortamda da sesimizin kalıcılığını sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocukların okumayı sevdiği kitapları da projeye dahil edeceklerini ve projede seslendirilen kitapların da Görme Engelliler İlköğretim Okulları ile paylaşılacağını belirten öğrenciler,bu kitapların  podcastlerle dijital ortamda da paylaşılacağını söyledi.

Haber: Semanur Bal -Aslıhan Çağla Kılıçlı

Etiketler: / / /