OMÜ Çevreye Çevre OMÜ ‘ye Emanet

• 22.12.2021
  • OMÜ Çevreye Çevre OMÜ ‘ye Emanet için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Terme Belediyesi katkılarıyla “OMÜ çevreye, çevre OMÜ’ye” sloganıyla çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Terme sahilinde çöp toplama projesi başlattı.

Öğrenciler, sahil kenarlarında günden güne artan çevre kirliliğine dikkat çekmek için, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Tülin Al Sahli’nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, zorlu hava şartlarına rağmen sahilde biriken çöpleri topladı.

“Çöplerin sahilde olmasına üzüldük”

İklim krizine dikkat çekmek istediklerini ifade eden proje görevlisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Mustafa Akpınar “Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve alınabilecek önlemleri insanlara hatırlatmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Terme sahilinde birikmiş çöplerin olduğunu fark ettik. Birçok farklı materyalin olmaması gerektiği yerde, yani sahilde olması bizi üzdü. Elimizden geldiği kadarıyla temizliğimizi yaptık.” dedi.

“Zorlu hava şartlarına rağmen temizlemeyi başardık”

Doğaya yararlı bir proje olmasına özen gösterdiklerini belirten proje görevlisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Halil İbrahim Yiğit “Kalıcı bir yardım yapmak istiyoruz. Aynı zamanda Terme Parkı’nda astığımız pankartlarla yerel halka burayı önemsediğimiz mesajını vermekteyiz. Amacımız OMÜ öğrencilerinin çevreye karşı duyarlı olduğu mesajını vererek yerel halkın da çevreye karşı daha duyarlı olmasını sağlamaktı. Zorlu hava koşullarına rağmen sahilimizi temizlemek için elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık.” diye konuştu.

Etkinlik sonrası çekilen hatıra fotoğrafının ardından Terme Belediyesi tarafından öğrencilere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Haber: Solmaz Tahirli

Fotoğraf: Doğukan Günel