Kepenek, “Benim gözlerim onların kalbi kör”

• 15.04.2016
  • Kepenek, “Benim gözlerim onların kalbi kör” için yorumlar kapalı

Görme engelli Mesut Kepenek, gönlüyle gördüğü dünyanın engellilere olan acımasızlığına karşın direnmeye devam ediyor.

Mesut Kepenek, Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencisi. Yıllarca yatılı okullarda eğitimini tamamlamaya çalıştığını belirten Kepenek’in en büyük arzusu, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra engelliler için memurluk sınavlarına girmek ve ekonomik bağımsızlığını kazanmak.

Görmeyen gözlerin başarısı Lise eğitimine devam ederken bir arkadaşı aracılığıyla Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü’ne üye olan Kepenek, Görme Engelliler Spor Kulüpleri Satranç Turnuvalarında birçok birincilik kazandığını ifade ediyor. Aynı zamanda edebiyatla da ilgilendiğini söyleyen Kepenek, “Yazmayı çok seviyorum, onlarca şiirim var. Şiirlerimi paylaştığım bir platform olmadı bugüne kadar, ama bir şiir kitabımın olmasını çok isterim” şeklinde konuşuyor.

Türkiye’de görme engelli olmak Ülkemizde engellilere gereken özen ve hassasiyetin gösterilmediğini vurgulayan Kepenek, “Bilinçsiz ve yanlış şehir planlamaları mevcut. Engelliler için yapılan yollar sıkıntılı. Bu durum zor olan hayatımızı daha da zorlaştırıyor. Bazen dayanılmaz bir çileye dönüşüyor hayat. Hele ki insanların davranışları çoğu kez varlığımı sorgulamama sebep oluyor. Engelliler insan değil gibi davranıyorlar. Onlar gibi olmadığımız için dışlanıyoruz. Bu durum çok onur kırıcı. Ama benim sadece gözlerim görmüyor, oysa onların kalpleri kör, maalesef bu daha büyük bir engel” diyor.

Etiketler: / / / /