İletişim Fakültesinde Damgasız Toplum Semineri

• 18.12.2021
  • İletişim Fakültesinde Damgasız Toplum Semineri için yorumlar kapalı
  • 928 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Uzman Klinik Psikolog Utku Türkmeneri’ni “Damgasız Toplum Projesi” semineri kapsamında konuk etti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Çetinkaya’nın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Çarşamba Belediyesi Uzman Klinik Psikoloğu Utku Türkmeneri’nin katılımıyla “Damgasız Toplum Projesi” semineri gerçekleştirildi. Sosyal medyada ve günlük hayatta bilinçsizce kullanılan hakaret içerikli söylemlerin kullanımı, ruhsal ve psikolojik bozuklukları ortaya çıkarıyor. Bu hastalıklarla mücadele eden insanların ve yakınlarının zarar görmesine farkındalık oluşturmak için düzenlenen seminere, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

“Yeterince tartışılmayan konular lise düzeyinde kalabilir”

Projenin kendisi adına çok değerli olduğuna değinen Uzman Klinik Psikolog Utku Türkmeneri, “Herhangi bir düşünceyi saçma bulabilirsiniz ve bu gayet doğal. Bu durum sizi tartışabileceğiniz bir ortamda, tartışabildiğiniz kadar ilgilendirir. Bir düşüncenin gelişmesi için önce bir tez ortaya atılacak. Ardından oluşturulan antitezle birlikte daha olgun bir sonuç ortaya çıkmış olacak. Yeterince tartışılamayan konular ise lise düzeyinde kalabilir” ifadelerini kullandı.

Seminer sonrasında etkinliğe katılan öğrencilere çay ikramı yapıldı.

Haber: Miraç Şentürk
Fotoğraf: Semanur Bal