Akademik Medya Eğitiminde Yeni Eğilimler ve Sektörel Beklentiler Çalıştayı

• 09.12.2023
  • Akademik Medya Eğitiminde Yeni Eğilimler ve Sektörel Beklentiler Çalıştayı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü tarafından “Akademik Medya Eğitiminde Yeni Eğilimler ve Sektörel Beklentiler” çalıştayı düzenlendi. İletişim Fakültesi toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda; RTS Bölümünün mevcut durumu, sektörün RTS eğitiminden beklentileri, sektör ve üniversite iş birliği ve RTS alanında yeni yönelim konuları ele alındı.

Çalıştay, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Onur Bekiroğlu,  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Kaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Çakın, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nursel Bolat, Doç. Dr. Ahmet Oktan, Doç. Dr. Filiz Erdoğan Tuğran, Dr. Öğr. Üyesi Ufuk İnal, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç, Arş. Gör. Ayşegül Yücekök, Arş. Gör. Büşra Çon ile Samsun Sanatçılar Derneği Başkan Yardımcısı Cumhur Kocaoğlu ve Haber Express gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayda ele alınan konular çerçevesinde; müfredatta dijitalleşmeye yönelik uygulamaların arttırılması, akıllı telefonlarda kullanılan uygulamaların yaratıcı nitelikli üretim yapılması önünde büyük bir engel olduğu yaklaşımının öğrencilere belirtilmesi, ders içeriklerinin dijitalleştirilmesi, radyoculuk uygulamalarında değişkenlerinin sahada teyit edilmesi, otomasyon sistemlerinin yerel medyada kullanımına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, öğrencilerin radyo sahasındaki durumu ve değişimleri çok iyi takip etmelerinin sağlanması ve ders içeriklerinde temel drama etkinliklerinin arttırılması kararları alındı.

Haber-Fotoğraf: Ece Topatay

Etiketler: / / / / / / /