İletişim Fakültesi yeni öğrencilerini ağırlıyor

• 13.11.2015
  • İletişim Fakültesi yeni öğrencilerini ağırlıyor için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından, 2015-2016 Akademik Yılı Oryantasyon Programı düzenlendi.

Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümleri öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlik, 7 Ekim Çarşamba günü İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi. Etkinliğe, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç Dr. Recep Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya ve Öğretim Üyesi Ömer Çakın’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çarşamba Üniversiteli Oluyor

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar son dönemde Türkiye’de faaliyete geçen yükseköğretim kurumlarının yaygınlaştırılmasına ve Çarşamba’nın bu çalışmalarda başı çeken ilçelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Çarşamba’da yükseköğretim altyapısının kurulması çalışmalarında İletişim Fakültesinin önemli katkıları olduğunu söyleyen Dündar, “ Zamanla birinci sınıf öğrencilerimiz, diğer iletişim fakülteleri ile mukayese edecek bir bilgi birikimi, bir tecrübe imkânını elde edecek. OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisindeki bu iletişim fakültesinin aslında nasıl bir vizyonla yola çıktığını, hangi anlayışla öğretim hayatına devam ettiğini, kendisine ne tür hedefler koyduğunu, bu yolda emin adımlarla nasıl ilerlediğini hep birlikte göreceğiz. Bu hep birlikte bizim de başarımızdır.” dedi.

Üniversiteli Olmak

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın “Üniversiteli Olmak” başlığı adı altında yaptığı konuşmada, eğitim aşamasında üniversitenin en önemli basamak olduğuna dikkat çekti. Öğrenmenin akıl yoluyla, zekâ yoluyla ve edim yoluyla gerçekleştiğini anlatan Taşkıran bilginin önemini vurguladı.

Çağımız bilgi çağı

Medya ve bilgi teknolojilerinde yaşanan değişimlere de değinen Taşkıran, bu teknolojinin nasıl kullanılacağına ve bu teknolojiye nasıl ulaşılabileceğine de konuşmasında yer verdi. Teknolojiye bilgiyle ulaşılacağını vurgulayan Taşkıran, “Çağımız bilgi çağı, bilgi ise güç ile eş anlamlı hale geldi. İletişim Fakültesi mezunlarının da bu gerçeği yakalamaları zorunludur.” dedi.

Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran’ın sunumunun ardından Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya, Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Çakın’ın eğitim felsefesi ve fakülte işleyişi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Öğleden sonra da devam eden oryantasyon programı, öğrencilere kendi bölümleri ve Erasmus Programı hakkında bilgi verilmesiyle son buldu.

Etiketler: / / / / / / / / / / /