İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “Minik Kalplere Pati İzi” Projesi

• 27.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden “Minik Kalplere Pati İzi” Projesi için yorumlar kapalı
  • 745 kez okundu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencileri, “Minik Kalplere Pati İzi” projesi düzenledi.

Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Tülin Al Sahli’nin yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında gerçekleştirilen projeyle ekip üyeleri Tuğçe Erdem, Betül Solmaz, İrem Beşyıldız, Ayşe Avşar, Merve Kodal; Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ne sahipsiz hayvanlar için mama evleri ve mama desteği sağladı.

Çarşamba Belediyesi katkılarıyla ve Berceste Kafe sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte, kapı girişlerine ve kantin bahçesine mama evlerini yerleştiren öğrenciler daha sonra alınan mamaları mama evlerine doldurdu.

“Minik dostlarımız bizden yardım bekliyor”

Kampüs içinde gerçekleştirilen etkinlikten sonra ekip üyeleri, Çarşamba Atatürk İlkokulu 4-F sınıfı öğrencilerine broşür dağıttı. Projenin amacını öğrencilere anlatan ekip üyesi Tuğçe Erdem, “Bildiğiniz üzere sokaklarda minik dostlarımız yaşamakta ve özellikle soğuk hava koşullarında yemek konusunda bizim yardımımıza ihtiyaç duyuyorlar. Biz de bu yüzden siz öğrenci arkadaşlarımızla bu projeyi beraber yürütmek istedik” diye konuştu.

Broşür ve afiş dağıtımından sonra Emirgan Parkı’na giden proje üyeleri ve öğrenciler, park alanına da yerleştirilen mama evlerine mama doldurdu. Proje amacı doğrultusunda sokak hayvanlarına mama desteğini bu şekilde sağlayan üyeler, bundan sonraki süreçte de sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiğini her fırsatta açıklamalarına ekledi.

Haber: Tuğçe Erdem / Merve Kodal

Fotoğraf: İrem Beşyıldız / Ayşe Avşar / Betül Solmaz