Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberin Sesi Programına konuk oldu

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberin Sesi Programına konuk oldu
  • 20.10.2017
  • İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberin Sesi Programına konuk oldu için yorumlar kapalı
  • 3.660 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta Haberaks TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Burcu Düzgün Çoban’ın hazırlayıp sunduğu Haberin Sesi programına katılan Prof. Dr. Usta,  İletişim Fakültesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Fakültenin işlevselliğini ve projelerini anlatan Prof. Dr. Niyazi Usta, “Samsun ve çevresinde kültürel ve arkeolojik belgeseller çekmeyi düşünüyoruz, fakültemiz bu projelerle günümüz dünyasının gelecek nesillere aktarım görevini üstlenecek” dedi.

 

Sosyal medya sorgulamadan kabullendiriyor

Sosyal medya içerisinde haberin doğruluğu ve iletişimin ahlaki prensiplerine uygunluk konusunda bilgi kirliliğinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Niyazi Usta, “Sosyal medya bilgi alternatifine yönelimi engelliyor ve kişilere sorgulamadan kabul etme eğilimi kazandırıyor” dedi.

 

Ebeveynlere iletişim tavsiyesi

Prof. Dr. Niyazi Usta, “İletişimde yaşanan problemlerin nedeni, karşı tarafı anlamamak ve ya sorunu anlatamamaktır” dedi.  Kuşaklar arası iletişim bozukluklarıyla sorunu örneklendiren Prof. Dr. Niyazi Usta, ebeveynlere tavsiyesinde “Geleneksel ve dini yaşayış tarzları ile kültürü korurken gençleri de anlamak gerekir” şeklinde konuştu.

 

Sosyolojinin iletişime etkileri

Uluslar ve kültürler arası iletişimin bireye olan katkısından bahseden Prof. Dr. Usta, “ Yapılacak kültürel ve arkeolojik belgesel topluma da büyük katkı sağlayacak. Böyle faaliyetlerin gerçekleştirilmesi toplum adına da değer katan bir erdem olur” diyerek sözlerini tamamladı.

 

2 Şubat 2010 yılında kurulan, 2013-2014 yıllarında eğitim öğretime açılan İletişim Fakültesi 4 bölümden oluşuyor. Radyo Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Tanıtım,  Gazetecilik ve Yeni Medya bölümleri bulunan fakülte 31 öğretim elemanı ile 750 öğrenciye öğrenim veriyor. Pratik eğitimin ön planda tutulduğu İletişim Fakültesi; radyo, uygulama gazetesi, TV ve fotoğraf stüdyosu, haber merkezi, halkla ilişkiler tanıtım atölyesi, kurgu laboratuvarı ile birlikte geniş bir teknik donanıma sahip.

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ