Denetimli Serbestlik Personeline “Empati ve İletişim” Eğitimi Verildi

• 23.06.2022
  • Denetimli Serbestlik Personeline “Empati ve İletişim” Eğitimi Verildi için yorumlar kapalı
  • 876 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Araştırmaları Merkezi (OKTAM) ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü işbirliğinde Samsun Denetimli Serbestlik Personeline “empati ve iletişim” konulu eğitim verildi.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu tarafından verilen eğitim, empati kavramının tarihsel gelişiminin, psikolojik ve nöro biyolojik yönlerinin analizi yapılarak başladı. Özlü sözler ve ata sözlerinin empati algısı üzerinden konuya başlayan Doç. Dr. Nurhayat Yoloğlu, empati kavramını “Bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, hissetmesi ve bu durumu ona iletme süreci olarak” tanımlayarak sosyal hayatın dışında iş hayatında da empatinin önemini vurguladı.

Eğitimde ‘Damdan Düşenin Halinden Damdan Düşen Anlar’, ‘Ben Merkezcilik (Ego- Santrizm) ve Empati’, ‘Egoistik ve Diğergam Güdüsü Etkisinde Yardım Etme ve Empati’, ‘Empati Geliştirmede Perspektif Alma’ ve ‘Rotasyon Yöntemi’ gibi konular ele alındı.

Verimli geçen eğitim, Denetimli Serbestlik Personelinin mesleklerini yaparken karşılaştıkları iletişim ve empati ile ilgili sorunlarının ortaya konulup tartışılması ile sona erdi.

Etiketler: / / / /