Çarşamba Huzurevi’nde Canlı Müzik Dinletisi

• 28.12.2022
  • Çarşamba Huzurevi’nde Canlı Müzik Dinletisi için yorumlar kapalı
  • 486 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında, Öğr. Gör. Tülin Serindik yürütücülüğünde ve Zeki Gürkan başkanlığında, Sare Nur Saygısever, Yaren Akbaş, Yunus Soğukpınar ve Bekir Erbudak isimli üniversite öğrencilerinin de bulunduğu ekip tarafından ‘80’lerden 90’lardan Gelen Nostalji’ projesi gerçekleştirildi.

“80’ler 90’lar müzikleri çalındı”

Öğrenciler, huzurevinde konaklayan yaşlı misafirler için eski dönemleri yansıtan 80’ler 90’lar konseptinde bir dinleti gerçekleştirdi. Coğrafya öğretmeni ve müzik sanatçısı Emre Kavuk’un sahne aldığı etkinlik yaklaşık 2 saat sürdü. Etkinlik için Çarşamba Huzurevi’nin çok amaçlı salonu kullanıldı. Etkinlik öncesi öğrenciler, çok amaçlı salonu konsepte uygun bir şekilde dekore edip ışıklandırdılar.

“Misafirlere kuaför hizmeti”

Kuaför Emine Şahin, Kübra Akbaş ve Şevval Akbaş bir karşılık beklemeksizin, saç bakımı talep eden misafirlere önceden ayrılmış odalarda hizmet verdiler. Etkinlik sonrası Emine Şahin: “Böylesi bir etkinliğe çağrılmış olmaktan olabildiğince mutluyuz. Huzurevi sakinlerinin saç bakım ihtiyaçlarını gidermeleri bazen zor olabiliyor. Bugün etkinlik öncesi misafirlerimize hem saç bakımı yaptık, hem de hoş sohbet ettik. Bu tür etkinliklerin sayısı ve önemi arttırılmalı diye düşünüyor ve umuyorum” ifadelerini kullandı.

“Hep beraber dans edilip şarkılar söylendi”

Etkinlik başladığında sahne sanatçısı Emre Kavuk, kalabalık bir salonda dinletisini sundu. Öğrenciler ve huzurevi çalışanları da dinleti günü salonda yer aldılar. 2 saat süren etkinlik boyunca huzurevi misafirleri, huzurevi çalışanları ve OMÜ öğrencileri hep beraber dans edip, şarkı söyledi. Program sonrası katılımcılar, öğrencilere güzel bir gün geçirdikleri için teşekkür edip, sohbet ettiler. Sonrasında canlı müzik etkinliği alkışlar ile sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Zeki Gürkan

Etiketler: / / / / / / / / /