Baz Laneti en çok satanlarda

• 15.11.2015
  • Baz Laneti en çok satanlarda için yorumlar kapalı

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Melih Usta, “Baz Laneti” adlı psikolojik öykülerden oluşan kitabıyla memleketi Zonguldak’ta en çok satanlar listesinde yerini aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi olan Melih Usta “Baz Laneti” adını taşıyan ilk kitabını çıkardı. Usta’nın psikolojik öykülerden oluşan kitabı memleketi Zonguldak’ta en çok satanlar listesine girdi.

Kitap yazma aşamasını bizimle paylaşan Usta, “Yazmak benim için gelişigüzel verilmiş bir karar olmadı” diyerek yazma serüvenin nasıl başladığını şöyle anlattı: ”Ailenin tek çocuğu olduğum için ilgi odağıydım. Ta ki kız kardeşim olana kadar. Kız kardeşim doğduğunda çocuk aklımla ailemin artık beni değil, onu sevdiğini düşünmeye başladım ve kıskançlığım içten içe büyüdü. Kendimce ilgi çekmenin yollarını aradım ve çözümü kekeme rolü yapmakta buldum. Yaşıtlarıma oranla fazlasıyla düzgün konuşan bir çocuk olduğumdan bu fikrin oldukça etkili olacağını düşündüm ve o günden sonra kekeme rolü yapmaya başladım. Kekeme rolü sandığım kadar iyi sonuçlar vermedi tabi ki. Zamanla konuşmamı düzeltemediğimi fark ettim. Gerçekten kekeme olduğumu ve durumun ciddiyetini anladım. Artık aile içinde ilgi odağı olmak yerine konuştuğunda kendini dinletemeyen, dalga geçilen biri oldum. Zamanla bu durum içsel bir kırgınlığa sebep oldu ve tamamen içime kapandım. Çocukluğumdan bu yana korkularımı, öfkemi, sevincimi sadece kağıtlarla paylaştım.”

Sosyal medyada “Runni Sendromu” adlı bloğunda sadece kendi çektiği fotoğraflarla yazılarını paylaşan genç yazarın psikolojik konulara ağırlık vermesi dikkat çekiyor.

Bugüne kadar beş kitap yazdığını ve sadece son kitabı olan “Baz Laneti” kitabını yayımlama şansını yakaladığını belirten Melih Usta,  “Yazmakta olduğum bir kitabım daha var, kısa süre sonra raflarda yerini alacak.” dedi.

Etiketler: / / / / / / / /