Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Hayata karşı engelsiz bir duruş

Hayata karşı engelsiz bir duruş
  • 27.04.2017
  • Hayata karşı engelsiz bir duruş için yorumlar kapalı
  • 3.373 kez okundu

Engel; bir işin gerçekleşmesinde insanı hayattan alıkoyan bir neden. Zamana ve hayata karşı “kaya” gibi bir duruş sergileyen Sevim Kaya engeline rağmen ne basketbol sevdasından ne de hayata olan inancından vazgeçmedi.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan Sevim Kaya (40), bir yaşında geçirdiği çocuk felcinden dolayı yürüme yetisini kaybetti. Kaya, 4 yaşına kadar bir çok ameliyat geçirdi. Okul çağına gelinceye kadar elleri, ayakları oldu. Engelinden dolayı okula bir yıl geç başlamak zorunda kaldı. Yaşadığı zorluklardan bahseden Kaya, “Düşsem de hep kendim kalktım. Durumumu anlayacak ve empati kuracak kimsenin olmadığı bir yerde büyüdüm. Bu yüzden hiç engelli arkadaşım olmadı” dedi.

çabed haber içinde

Basketbol Oyunculuğundan Dernek Yöneticiliğine

Hayatından şikâyetçi olmayan ve yaşadığı zorluklara karşı hayatın içinde olmayı tercih eden Kaya, “2005 yılında Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği’ne (ÇABED) yönetici olarak görev almaya başladım. 2008 yılında da derneğin basketbol kadrosunda ve miili takımda forma giyme şansı buldum” şeklinde konuştu.

“Hiçbir zaman kendimi engelli olarak görmedim”

Engelli bireyler birçok psikolojik sorun yaşıyor. Kaya ise engeline rağmen yaşadığı olumsuzlukları her açıdan olumluya çevirerek güçlü bir duruş sergiliyor.Hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmediğini söyleyen Kaya, ” Hiçbir zaman kendimi engelli olarak görmedim. Engelin ilk olarak insanın düşüncesinde aşılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

 

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ