Sığınmacı ailelere Türkçe kursu verildi

• 07.07.2016
  • Sığınmacı ailelere Türkçe kursu verildi için yorumlar kapalı

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile sığınmacı ailelere Türkçe kursu verildi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Küçük Ortadoğu’daki çatışma ortamı sebebiyle ülkemize göç eden Suriyeli ve Iraklı ailelerin tercüman eşliğinde eğitim ve öğrencilerin okula devamı konusunda talepte bulunduklarını belirterek “Öğrencilerin denklik işlemlerini yaparak okullarımıza kaydettik. Tespit edilen çocuklar ve aileleri için Halk Eğitim Merkezi vasıtası ile temel Türkçe kursu başlattık.” dedi

“Amaç dil engelini kaldırmak”

Mart ayında başlayan ve haziran ayında biten kurs için Tekkeköy İlkokulu’nda bir Türkçe öğretmenini görevlendirdiklerini söyleyen Küçük, kursa talebin fazla olduğunu belirtti.

Küçük, eğitimde amaçlarının sığınmacı ailelerin ülkemize uyum sağlamalarına yardımcı olmak ve dil engelini kaldırmak olduğunu belirterek başka kurs talepleri olursa Halk Eğitim Merkezi vasıtası ile 3 bine yakın kurs açabildiklerini kaydeden Küçük “Bu tür olaylar toplum olarak hepimizin başına gelebilir. Bu ailelere yardım elini uzatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Etiketler: / / / / / /