Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Serbest Kürsü

Serbest Kürsü
  • 15.04.2016
  • Serbest Kürsü için yorumlar kapalı
  • 3.965 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde eğitim gören Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin barınma sorunu devam ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalmak isteyen öğrenciler kontenjan kısıtlaması ile karşılaşırken, Çarşamba’da ev kiralamak isteyen öğrenciler ise ilçe halkının haksız muamelesine maruz kalıyor. Ya öğrenciye kiralık ev verilmiyor ya da öğrencilerden normalin üzerinde yüksek bir kira talep ediliyor. Kimileri devlet yurtlarından daha pahalı özel yurtları tercih etmek zorunda kalıyor. Samsun’da barınmak ise kampüse uzaklık nedeni ile en son tercih olarak görülüyor. Genç İfade Ekibi olarak İletişim ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin konu ile ilgili görüşlerini aldık.

Erdinç Yıldız, Gazetecilik, 3. sınıf

gencifade.omu.edu.tr

Çarşamba’ya fakülte yapılıyor ama öğrencilerin barınma sorunu için hiçbir şey yapılmıyor. KYK yurtlarının kapasitesi yaklaşık 600 kişilik. Geri kalanlar için barınma büyük sorun. Belediye veya kaymakamlık teşvikiyle bir yatırımcı özel yurt açabilir. Eskişehir’de 2 yıl okudum. Orada insanlar boş evleri yıktırıp yurt yapıyor. Burada öğrenciye ev verilmiyor. Verilse bile normal fiyatların çok üstünde. Çarşamba’da önceliğin fakülte yapmak kadar öğrencilerin barınma sorunun giderilmesi olması gerektiğini düşünüyorum.

Selçuk Köse, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, 3. Sınıf

gencifade.omu.edu.tr

Çarşamba’da öğrencilerin barınması için özel yurtlar, pansiyonlar yapılmalı. KYK yurtlarının kapasitesi arttırılmalı. Öğrenciye kiralık ev verilmesi için belediyenin halkı teşvik etmesi gibi bir yöntem de uygulanabilir. Çünkü kampüsümüz gittikçe kalabalıklaşıyor. Buna rağmen sosyal mekânlarımız artmıyor. Hatta hiç yok denilebilir. Kampüs içinde sosyal alanlar olmadığı gibi Çarşamba’da da gidebileceğimiz yerler de çok kısıtlı sayıda. Samsun’da kaldım ancak ulaşım sorunu yaşadım. Çarşamba’da da ev bulamama sıkıntısı yaşıyorum. Birilerinin elini taşın altına koyup bize yol göstermesi lazım.

Oğuzhan Toyran, Hukuk Fakültesi, 2. sınıf

gencifade.omu.edu.tr

Çarşamba halkı henüz üniversite ve öğrenci ile yaşamaya hazır değil. Bu durum da öğrencilerin başta barınma konusunda sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Öğrencilerin böylesi sorunları yaşamaması için öncelikle ilçe halkının üniversite fikrine alıştırılması lazım. Çarşamba yerleşke olarak güzel fakat ilçe halkının yabancılara karşı tutumu biraz farklı. Öğrenci olarak barınma sorunu yaşamamak için Çarşamba halkıyla iyi geçinmekten başka çaremiz yok.

Elif Gündüz, Halkla ilişkiler ve Tanıtım, 2. sınıf

gencifade.omu.edu.tr

KYK’da kalıyorum. Yurtta güvenliğimiz açısından disiplinli bir çalışma var. Çarşamba’ya geldiğimizden beri sürekli okul ve ilçe ile ilgili olumsuz düşünceler söyleniyor. Fakültemiz yavaş da olsa gelişiyor ama öğrenciler için yetersiz. KYK yurtları öğrencilerin talebini karşılamıyor. Kantin yetersiz. Yani etkinlik ve sosyal alanlara kampüs içinde ihtiyacımız var.

Başak Bozoğlu, Gazetecilik 2. Sınıf

gencifade.omu.edu.tr

Çarşamba’da öğrencilerin yaşadığı en büyük sorun barınma sorunu. Çarşamba’da eve çıkmak güvenli gelmiyor. Rahatsız edici bakışlara maruz kalıyoruz. Okula bir sosyal tesis yapılsa çok güzel olur. Özel yurtlar açılmalı. Öğrenciyi düşünen, eğitimi düşünen bir zihniyetin öğrencinin rahatlığını da düşünmesi gerekir.

 

Etiketler: / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ