Samsunlular tiyatro ve operaya akın ediyor

• 15.04.2015
  • Samsunlular tiyatro ve operaya akın ediyor için yorumlar kapalı

Samsun Devlet Tiyatrosu, her geçen gün izleyici sayısını daha da artırıyor. Sahnelenen oyunlar Samsunluların büyük beğenisi ile karşılanıyor.

Samsun Devlet Tiyatrosu, 31 Mart 2009 tarihinde Güngör Dilmen tarafından yazılan Deli Dumrul oyunu ile perdelerini açtı. Açıldığı günden bugüne izleyici sayısını daha da artıran Samsun Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunlar Samsunluların büyük beğenisi ile karşılanıyor.

Tiyatroseverler Salonları Dolduruyor

Opera ve Bale Müdürlüğü binasında bulunan Samsun Devlet Tiyatrosu’nda Ankara İstanbul, Erzurum, Diyarbakır gibi illerden gelen turne oyunlarının yanı sıra çocuk ve yetişkinlere yönelik birçok oyun da sahneleniyor. Tiyatronun 525 kişilik salonlarını dolduran Samsunlular, oyuncuların da yüzünü güldürüyor.

Oyunun içeriği, konusu, oyuncuları gibi etkenlere bağlı olarak şekil alan bir seyirci profili olduğunu belirten Samsun Devlet Opera ve Balesi Halkla ilişkiler Müdürü Rabia Hakyemez,  “Genelde bütün salonu dolduran bir seyirci kitlemiz var. Sahnelenecek olan oyunlar 13 gün öncesinden satışa çıkıyor. Eğlencenin yanı sıra bilet fiyatlarının oldukça uygun olması da seyirciyi daha çok tiyatroya çekiyor” diye konuştu.

En Fazla Opera ve Bale İzleyicisi Samsun’da

Samsun Devlet Tiyatrosu ile aynı bina içerisinde faaliyet gösteren Samsun Devlet Opera ve Balesi’ne olan ilgi de her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye’de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya ile birlikte 6 ilde faaliyet gösteren opera-bale müdürlüğünden biri olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, izleyici sıralamasında diğer illeri geride bırakarak ilk sırada yer alıyor.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / /