Onların bayramdan haberi bile yok

• 23.04.2017
  • Onların bayramdan haberi bile yok için yorumlar kapalı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Samsun’da birçok çocuk bayramının tadını ailesi ve arkadaşlarıyla çıkarırken bazı çocuklarsa ev geçimine katkı sağlamak için çalışmaya devam etti. Ailesiyle birlikte savaştan kaçarak Samsun’a gelen 3 Afgan kardeş bayramı mesaide geçirirken onların bayramdan haberi dahi yoktu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Samsunlu çocuklar aileleriyle birlikte AVM’lerde, oyun parklarında ve çeşitli etkinliklerde bayramın tadını doyasıya yaşarken, bayramdan haberi dahi olmayan bazı çocuklar bayramlarını mesaide geçirdi. Savaştan kaçarak Samsun’a gelen 8 kişilik ailenin en küçük 3 ferdi 7 yaşındaki Harun, 8 yaşındaki kardeşi Anisa ve 9 yaşındaki Nurettin…

Samsun’da bir alışveriş merkezinin çıkışında simit satarak ev geçimlerine katkı sağlayan Nurettin, “Bazı çocuklar aileleriyle alışveriş yaparak evlerine dönüyor. Çoğu çocuğun yüzlerini boyamışlar ama biz sebebini anlayamamıştık. Bugünün bir çocuk bayramı olduğunundan haberimiz yoktu” dedi.

Simitçi Afgan kardeşler

Alışveriş merkezi çıkışında annesinin aldığı hediye oyuncak poşedi ile evine dönen bir çocuk ve simit sattığı tepsiyi koluna alan Harun… Hakettiği kutlamayı yaşayamamış oluşu bir yana, zor şartlarda çalışmaya devam ediyor.

Etiketler: / /