İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’da

• 15.11.2015
  • İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Samsun’da için yorumlar kapalı

Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış töreni Samsun’da gerçekleştirildi.

2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan “23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” açılış töreni 23 Ekim Cuma günü Batıpark’ta gerçekleştirildi.

Bayrak çekme törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukledev, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, işitme engelli öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

21 branşta 108 üye ülkeden 6 bin sporcunun katılımıyla 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan “23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” öncesinde, 108 üye ülkenin bayrağı açılış töreniyle öğrenciler tarafından göklere çekildi. Tören, işitme engellilerin dilinde alkış anlamına gelen sessiz alkış ile son buldu.

Fidan Dikme Etkinliği

“23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları” açılış törenin ardından 24 Ekim Cumartesi günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası’nda fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ICSD Başkanı Valery Rukledev, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile çok sayıda yetkili ve işitme engelli öğrenci katıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ilk fidanı dikerken, komite üyeleri de fıstık çamı fidanlarını toprakla buluşturdu. İşitme engelli öğrencilerinde bulunduğu etkinlikte eğlenceli anlar yaşandı.

Etiketler: / / / / / / / / / / /