Fotoğrafçılık Topluluğu Online Akademi’de Bu Kez Gazetecilik Üzerine Konuşuldu

• 18.05.2020
  • Fotoğrafçılık Topluluğu Online Akademi’de Bu Kez Gazetecilik Üzerine Konuşuldu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri tarafından oluşturulan Online Fotoğrafçılık Akademisi, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk Çeçen moderatörlüğünde üçüncü etkinliğini gerçekleştirdi.

Gazeteci ve yazar Özgür Çoban’ın konuk olduğu söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı. Soru cevap şeklinde ilerleyen söyleşide Çoban katılımcıların sorularını yanıtlayarak sektöre yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı’nda (AA) parlamento, çevre ve siyasi parti muhabirliği yapmış olan Çoban, “Parlamento muhabirliği birikimin tamamlandığı noktada başlıyor. Haberi yazarken hukuk ve kanun bilgisine sahip olmak ve parlamento diline de hakim olmak gerekiyor,” diyerek öğrencilerin mutlaka staj yapmaları gerektiğini ekledi, ayrıca Kent Haberi muhabirliğini önerdiğini söyledi.

Şu an Almanya-Fransa merkezli yayın yapan bir internet gazetesinde editörlük yapmakta olan Çoban, İletişim Fakültesi öğrencilerinin adil bir rekabet ortamında olmadığını, nitelikli olabilmek için de entelektüel birikime sahip olunması gerektiğini belirterek bunu çok okuyup çok araştırarak elde edebileceklerine değindi.

Fotoğrafın haber metninin yüzde 50’sini karşıladığına dikkat çeken deneyimli gazeteci, öğrencilerin her şeyi denemeleri gerektiğini ve farklı dallarda da kendilerini geliştirmelerinin onlara katkı sağlayacağını söyleyerek, gazetecilik mesleğinin internet üstünden bile olsa sürekli hayatımızda olacağını sözlerine ekledi.

Meslek hayatında yaşadığı zorluklarında yanında ana akım medyanın doğurduğu sorunlardan da bahseden Özgür Çoban, “Kendinizi başkalarının gözünden değerlendirmeyin, kendi değer yargılarınıza göre bir yere koyun kendinizi ve bir başkasından sizin nasıl bir gazeteci olduğunuzu söylemesini beklemeyin,” diyerek katılımcılara tavsiyede bulundu.

Haber: Semanur Bal

Etiketler: / / / /