Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Fakültemiz 4. yılında

Fakültemiz 4. yılında
  • 15.04.2015
  • Fakültemiz 4. yılında için yorumlar kapalı
  • 2.659 kez okundu

2010 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi, bünyesine kattığı fotoğraf stüdyosu, radyo stüdyosu, haber merkezi ve kurulum aşamasında olan televizyon stüdyosu ile her geçen gün gelişmeye devam ediyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi 2010 Şubat ayında Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla resmiyet kazandı. Fakülte, Güzel Sanatlar Kampüsü olarak bilinen yerleşkede faaliyete başladı.

Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ 2010 yılı Temmuz ayı itibariyle kurucu dekan olarak atandı ve 3 öğretim elemanı ve iki idari personelle birlikte İletişim Fakültesi eğitim öğretim hayatına başladı başladı. 2013 yılı Temmuz ayında hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu’nun mali destekleri ve Çarşamba Belediyesinin katkıları ile oluşturulan Çarşamba  Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’ndeki yeni binasına taşındı.

Aynı yıl hem fakülte taşındı hem de eğitim öğretim hayatına bu yeni kampüste 7 öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisi ile devam edildi.

“Başlangıçlar zor elbet”

Türkiye’de okul kurmanın ve eğitim öğretimi hayata geçirmenin oldukça zorlayıcı süreçleri beraberinde getirdiğini, kurucuysanız bunun daha da zor olduğunu söyleyen Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ “Başlamak zaten zor, o başlamış işi hedefe ulaştırmak daha da zor. Çünkü bunların hepsi, birincisi maddi imkânlarla ilişkilidir. İkincisi, eğitim öğretime katılacak olan kişilerle, üçüncüsü de mekânla ilgilidir. Yani bir okul açmışsanız, öncelikle o mekânı hazırlayacak ve mekânın içini dolduracaksınız. Eğitim kalitesini artırabilmek için de akademik anlamda iyi insanlar bulacaksınız ki bu işi devam ettirebilesiniz. Elbette ki bütün bunlar başlangıçta zor olan şeyler” diyerek fakültenin kuruluş aşamasında karşılaşılan zorlukları dile getirdi.

İletişim Fakültelerinin elektronik alet, fotoğraf stüdyosu, televizyon stüdyosu, radyo başta olmak çeşitli altyapı çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uludağ, kendisine verilen görevi canla başla yerine getirmeye çalıştığını, bundan gurur duyduğunu, bundan sonra da İletişim Fakültesinin uzman kişilerle daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

İletişim Fakültesinde 4 yıl kurucu dekan olarak görev yapan Prof. Dr. Zekeriyya Uludağ’ın görev süresinin bitmesi üzerine, yerine Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran 28 Eylül 2014 tarihinde dekan olarak atandı.

“Bu bir ekip işidir”

İletişim Fakültesinin iki yılda çok fazla yol kat ettiğini ifade eden Prof. Dr. Taşkıran “Fakülte bünyesinde iki tane kulübümüz var. Sürekli etkinlikler yapıyoruz. Paneller, seminerler düzenliyoruz. Fakültemizin haber merkezi kuruldu. Yavaş yavaş teknik malzemelerimiz de geliyor. Fotoğraf stüdyomuz hayata geçti. Radyomuz kuruldu ve şu anda internet üzerinden yayın yapıyoruz. Televizyon stüdyomuzun kurulum aşaması sürüyor. Güzel düşüncelerimiz var. Çok iyi hocalarımız var. Bu bir ekip işidir. Bu ekiple bu fakülte iyi yerlere gelecektir” dedi.

Prof. Dr. Taşkıran seneye açmayı planladıkları üç bölüm olduğunu, fakültenin kuramsal olmanın ötesinde uygulama ağırlıklı bir fakülte olmasını istediklerini, bunun için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İletişim Fakültesinde ileriye yönelik planlarından bahseden Taşkıran, önümüzdeki yıl fakültede birçok yenilik gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.İletişim Fakültesinde ileriye yönelik planlarından bahseden Taşkıran, önümüzdeki yıl fakültede birçok yenilik gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

İletişim Fakültesine ilişkin ileriye yönelik hedeflerinden bahseden Taşkıran, akademisyenlerin yurt dışı deneyimlerini sağlamak, kendilerini akademik anlamda geliştirebilmelerine destek olmak istediğini dile getirdi. Uygulama ağırlıklı bir fakülte olmanın önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Taşkıran, “Fakülteden içeri girdiğinizde haber merkezinin arı gibi çalıştığı, radyo yayının fakülte içerisinde dinlendiği, derslere girip çıkan öğrencilerin, çalışanların cıvıl cıvıl olduğu bir fakülte istiyorum” dedi.

İletişim Fakültesinde, şu anda, eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Gazetecilik Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nün yanı sıra Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, İletişim Tasarımı Bölümü olmak üzere 4 bölüm bulunuyor. Aktif olarak kullanılan 8 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 konferans salonu, 1 kütüphane, radyo stüdyosu,  fotoğraf stüdyosu ve haber merkezi bulunan İletişim Fakültesinde şu anda 201 sayıda öğrenci eğitim hayatını sürdürüyor. Akademik kadro açısından ise 1 profesör, 11 yardımcı doçent, 1 uzman, 2 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi İletişim Fakültesinde görev yapıyor.

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ