Dijital Reklamcılıkta Güncel Dopingler İsimli Etkinlik Yoğun İlgi Gördü

• 14.11.2019
  • Dijital Reklamcılıkta Güncel Dopingler İsimli Etkinlik Yoğun İlgi Gördü için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Pazarlama İletişimi Topluluğu’nun düzenlediği Dijital Reklamcılıkta Güncel Dopingler isimli söyleşi, İletişim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Accecare Yazılım’ın kurucu ortaklarının konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide yapay zeka, algoritmalar ve büyük veri konuşuldu.

Accecare Yazılım kurucu ortakları Burak Can Güner, Cemre Öncel, Efe Aydın ve Melike Eroğlu’nu İletişim Fakültesi öğrencileri ile buluşturan söyleşi, Pazarlama İletişimi Topluluğu Başkanı Fatih Özsoy’un açılış konuşmasıyla başladı. Accecare kurucu ortağı Efe Aydın konuşmasında, yapay zekanın aslında ne olmadığını, her bilgisayar oyununun yapay zekaya girmediğini, kodlanan algoritma sonuçlarından oluştuğunu oyunlar üzerinden açıkladı. Algoritmaların tanımı, işleyişi ve olası sonuçları nasıl etkilediğinden söz etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik interaktif bir şekilde ilerdi. Öğrenciler konuya dair sorularını Accacare Yazılım’ın oluşturmuş olduğu Wink-in uygulaması üzerinden yöneltti. Aynı zamanda Pazarlama İletişimi Topluluğu’nun düzenlediği ilk etkinlik olma özelliğine sahip söyleşi, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı  Doç. Dr. Ahmet Oktan ve Dr. Öğretim Üyesi Nur Erdem tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.

Etiketler: / / / / / / / / / / /