Altı rektör adayı seçimle belirlendi

• 12.07.2016
  • Altı rektör adayı seçimle belirlendi için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektör adaylarını belirledi.

12 Temmuz 2016 Salı günü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Rektör Adaylarını Belirleme Seçimi düzenlendi. Saat 09:00’da başlayıp 16.00’da sona eren seçimde 1078 öğretim üyesinden 1012’si oy kullandı. Yüzde 94 katılım sağlanan seçimde 6 rektör adayı belirlendi.

OMÜ’nin Rektör Adaylarını Belirleme Seçimi sonucu belirlenen ilk altı aday ve oyları şöyle oldu:

1. Prof. Dr. Şaban Sarıkaya  163 (%16.5)

2. Prof. Dr. Sait Bilgiç  161 (%16.3)

3. Prof. Dr. Şenol Eren 134 (%13.5)

4. Prof. Dr. Yılmaz Can 115 (%11.6)

5. Prof. Dr. Bünyamin Şahin 93 (%9.4)

6. Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu 85 (%8.6)

Oylama öncesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan kısa bir konuşma yaptı. Akan, “Yeni atanacak Rektörümüzün üniversitemizi daha iyiye ve daha üst düzeylere taşıyacağına inanıyorum. Yeni Rektör tüm akademik ve idari personelin de yardımıyla bu hedefe ulaşacak ve üniversitemizi ileriye götürecektir. Bugün üniversitemizin tüm kadrolu öğretim üyeleri oy kullanacaklar. Rektör adaylarını belirleme toplantısını yürütmek ve sonuçlandırmak üzere sandık kurulu size yardımcı olacaktır. İnşallah bu seçim sonunda güzel sonuçlar elde etmiş olacağız” dedi.

Yapılan seçimde en çok oyu alan 6 isim 15 Temmuz’a kadar Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na bildirilecek. Rektör adaylarını inceleme komisyonu ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında çalışmasını sürdürecek. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun toplantısı ise 27-28 Temmuz tarihlerimde gerçekleştirilecek. Adaylar arasından 3 isim 1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini üniversiteye 4 yıllığına rektör olarak atayacak.