“Toplumdaki olumsuz kadın şoför algısını yıktım”

• 15.04.2015
  • “Toplumdaki olumsuz kadın şoför algısını yıktım” için yorumlar kapalı

Samsun’da 6 yıldır servis şoförlüğü yapan Özgül Atalı, toplumdaki olumsuz kadın şoför algısını yıktığını söylüyor.

Asıl mesleği direksiyon öğretmenliği olan Özgül Atalı, 6 yıldır Samsun’da servis şoförlüğü yapıyor. 15 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan Atalı, şoförlük mesleğini anne şefkati ile yerine getirdiğini söyleyerek, “Öncelikle bir anneyim. Veliler çocuklarını bu anlamda rahatlıkla bana emanet ediyorlar” diyor.

Başlangıçta eşine yardımcı olmak amacıyla servis şoförlüğüne başlayan Atalı, aynı zamanda eşi ile birlikte yönettiği tur şirketinin de sahibi. “Mesleğimi yaparken eşim bana çok destek veriyor. Biz hem özel hayatımızda hem de iş hayatımızda ortağız. Her şeye beraber karar veriyoruz” diyerek mesleğine ve eşine olan sevgisini dile getiriyor.

Erkek egemen bir meslekte görev yapmanın zorlukları olduğuna da işaret eden Atalı, “Daha önce direksiyon öğretmenliği yaptığım için insanlar bana daha çok güveniyor. Toplumdaki olumsuz kadın şoför algısını yıktım” diyor.

Çocukların Özgül Ablası

Çocuklarla arkadaşça bir iletişim içerisinde olduklarını söyleyen Özgül Atalı, “Aslında teyze demeleri gereken yaştayım, ancak onlar benim yaşlılığımı kabul etmiyorlar. Çocuklarla arkadaş gibiyiz” diyerek duyduğu memnuniyeti vurguluyor.

Etiketler: / / / / / / / / /