OMÜ İletişim Fakültesi’nde Mezuniyet Gururu

• 06.06.2018
  • OMÜ İletişim Fakültesi’nde Mezuniyet Gururu için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi 2017 –2018 akademik yılı mezunları, yapılan törenle mezuniyetlerini kutladı. İletişim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen ikinci dönem mezuniyet töreninde 145 öğrenci bu gururu yaşadı.

Mezuniyet törenine; Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Rıza Karagöz, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Volkan Toptaş, ilçe protokolü, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve davetliler katıldı.

Mezunlar adına ilk sözü alan öğrenci temsilcisi Onur Şen ve okul birincisi Leyla Nalbant sevinçlerini ve gururlarını tüm katılımcılarla paylaştı. Konuşmalarının ardından İletişim Fakültesini birincilikle bitiren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Leyla Nalbant mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

“Kendinizi yenilemek zorundasınız”

Dekan Prof. Dr. Niyazi Usta “İletişim Fakültesi olarak genç ve başarılı bir fakülte olduklarını belirterek başladığı konuşmasında “Öğrencilerimizin ulusal alanda birçok başarıları mevcut, bunun arkasında öğrencileri için fedakârca çalışan önemli bir eğitim kadrosu var. Huzurlarınızda kendilerine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili mezunlarımız elinizde şimdi diplomalarınız var. Bu diplomanızın yanında bilgi ve tecrübe olduğu kesin ama bununla yetinmemelisiniz. İletişim sektörü hem bilgi anlamında, hem de teknoloji anlamında çok çabuk kendini yenileyen bir sektör, bunun için sürekli kendinizi yenilemek zorundasınız. Meslek alanında etik değerlere uymalı ve algı operasyonlarına karşı dikkatli olmak zorundasınız. Ahlaklı bir meslek hayatı yaşamanızı temenni ediyorum.” dedi.

“Mezuniyet başlangıç değil hayatınızda bir dönüm noktasıdır”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Sevgili öğrenciler, mezuniyet başlangıç değil hayatınızda bir dönüm noktasıdır. İletişim, hem kolay, hem zor, hem rahat, hem de tehlikeli bir meslektir. Yaşadığımız iletişim çağında sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Kendinizi sürekli geliştirerek faydalı olmanızı diliyorum. Hem öğrencilerimizi, hem onları yetiştiren hocalarımızı, hem de velilerimizi tebrik ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Çarşamba Belediyesi Başkanı Hüseyin Dündar “Fakültemizin kuruluşundan itibaren hocalarımız yeni kurulacak ve yükseltilecek bir eser nasıl yapılacaksa o şeklide gayretle çalıştılar. İletişim Fakültesi öğrencileri de başından itibaren büyük bir emek sergilediler. Burası başından itibaren iyi başlayan, iyi devam eden ve iyi sonuçlar aldığımız bir üniversite oldu. Emeği geçen ve mezun olan herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İkinci mezunlarımızı verdiğimiz İletişim Fakültesi’nin yapımında emeği geçen merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu’yu bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum. Gelişen teknolojinin, bilimin, bilişimin, tam ortasında İletişim Fakültesi mezunu olarak ilkeli, dürüst, güvenilir, emin insan olarak mesleklerini icra edeceğinize inanıyorum.” dedi.

“İletişim fakülteleri demokrasinin en önemli sacayaklarından bir tanesidir”

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı “Sevgili öğrenciler, ne mutlu sizlere Atatürk’ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı şehirden ve başlattığı tarihin adını taşıyan  Ondokuz Mayıs Üniversite’sinden mezun oluyorsunuz. İletişim Fakültesi dünyada yasama, yürütme ve yargıdan sonra iktidarları denetleyen, kamuoyunun bir nevi denetleme aracıdır. İletişim fakülteleri demokrasinin en önemli sacayaklarından bir tanesidir. Değerli gençler özgür düşünceden, insan haklarından, laiklikten, cumhuriyetçilikten, Atatürk ilkelerinden ayrılmamanızı salık veririm. Bu değerler Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır. Yaşamda ilkeli olmanızı ve mezun olduktan sonra asıl öğrenme sürecinin şimdi başladığını belirtmek isterim. Yaşam boyu entelektüel merakınızı kaybetmememizi diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aileleriniz, hocalarınızı ve siz mezunlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde ifade etti.

Fakülte birincisi Leyla Nalbant, ikinci Onur Şen ve üçüncü Aliye Olgun’a ödül ve başarı belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Tören, protokol üyelerinin ve akademisyenlerin mezun olan öğrencilere hediye ve başarı belgelerini vermelerinin ardından, öğrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve kep atılmasıyla sona erdi.

Etiketler: / / / / / / / / / / / /