Madde bağımlılığıyla mücadeleye tiyatrocu desteği

• 15.02.2016
  • Madde bağımlılığıyla mücadeleye tiyatrocu desteği için yorumlar kapalı

Samsun Temaşe Tiyatro Grubu’nun kaleme alıp oynadığı “Gülün Solduğu Gün” adlı oyun, madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kemal Kurtuluş Saraç tarafından 2005 yılında kurulan Samsun Temaşe Tiyatro Grubu, “Gülün Solduğu Gün” adlı oyunla madde bağımlılığına karşı insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Başrollerini Kemal Kurtuluş Saraç ve Mertcan Palandöken’in paylaştığı oyun, konu itibariyle Karadeniz’de ilk olma özelliğine de sahip.

İki perdeden oluşan oyunun ilk perdesinde, madde bağımlılığı yüzünden ailesi dağılmış bir kişinin hikâyesi anlatılıyor. İkinci perdede ise tedavi merkezinde karşılaşan iki madde bağımlısının hayatları sahneleniyor.

“Madde bağımlılığı hissini izleyiciye yaşatmalısın”

Oyunun başrol oyuncularından Saraç, “Biz bu ülkede bu işin mücadelesini veriyoruz. Madde bağımlılığı hissini izleyiciye yaşatmalısın. Kendi imkânlarımızla halkı bu konuda bilinçlendirmeye ve farkındalık kazandırmaya çalışıyoruz” diyor. Sponsoru bulunmayan oyunun tüm giderlerini ise oyuncular karşılıyor.

Oyunun senaryosunun ilk önce Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) tarafından kontrol edildiğini belirten Saraç, “Türkiye’de madde bağımlılığıyla ilgili yetkili kurum TUBİM’dir. TUBİM’in onayı olmadan oyun sahnelemez. Tubim madde bağımlılığı ile ilgili bilgileri verir. Biz de bu yüzden oyunda sahnelemek istediğimiz kelimeleri önce TUBİM’e gönderiyoruz, sonra onay gelince uyguluyoruz. TUBİM ve İl Sağlık Koordinasyonu tarafından onaylı ve madde bağımlılığıyla mücadeleye ulusal alanda katkı sağlayacak belgemiz var” diyor.

Etiketler: / /