Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

• 15.11.2015
  • Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu için yorumlar kapalı

Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği’nce düzenlenen “15. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri” Samsun’da sahiplerini buldu.

Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği tarafından bu yıl 15.si düzenlenen “Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül töreni Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2014-2015 sezonunda Samsun, Giresun, Sinop, Ordu, Trabzon ve Zonguldak olmak üzere toplam 6 ilde, belirlenen kategorilerde başarılı bulunan tiyatro oyuncuları ve oyunları ödüllerin sahibi oldu.

Bir Ödül de Düşevi Oyuncularına

Törende Samsun Düşevi Oyuncuları tarafından hazırlanan ve Samsun’da yaşamış üç kadının hikayesini anlatan “Doğum, Düğün ve Ölüm” adlı oyun en iyi prodüksiyon ödülüne layık görüldü. Samsun Büyükşehir Belediye Konservatuarı’ndan Saliha Çandar “Gün Anneme Gebe” adlı oyundaki rolü ile “En İyi Kadın Oyuncu”, Suat Onur Çalık da aynı oyunla “En İyi Yönetmen” ödülünü aldı. “Tiyatroda 40 yıl” ödülü ise Kamil Coşkun Çetinalp’e verildi.

“Sanata Destek Özel Ödülü” ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ a verildi. Törene annesinin vefatı nedeniyle katılamayan Yılmaz’ın ödülünü Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ayan aldı.

Ödül töreni, 70 yıllık tiyatro sanatçısı olan Semih Sergen’in tek kişilik kısa bir gösterimiyle son buldu.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /