İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Sevgi Evlerine Ziyaret

• 13.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Sevgi Evlerine Ziyaret için yorumlar kapalı
  • 658 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri 19 Mayıs Çocuk Evleri Sitesi’nde çocuklarla bir araya geldi. “Dünya İçin Mutluluk, Mutluluk İçin Çocuk” sloganıyla düzenlenen etkinlikte birbirinden farklı hediyeler çocuklarla buluştu.

Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Tülin Al Sahli’nin yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında gerçekleştirilen  “Dünya İçin Mutluluk, Mutluluk İçin Çocuk” projesi, Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunan 19 Mayıs Sevgi Evleri’nde çocuklarla bir araya geldi. Öğrenciler, sevgi evlerindeki çocuklara 19 Mayıs Belediyesinin katkılarıyla kitap, kırtasiye malzemeleri, oyuncak hediye etti. Hediyelerin ardından çocuklarla tişört boyama etkinliği yapıldı.

İlk olarak  19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nu ziyaret eden İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, daha sonra Belediye Başkanı ile birlikte 19 Mayıs Çocuk Evleri Sitesi’ni ziyarette bulundu. Kurum yetkilileri ve çocuklar tarafından sevgiyle karşılanan öğrenciler “Mutluluk verici bir etkinlik, bu etkinliği gerçekleştirmemize vesile olan hocamıza ve kurum yetkililerine, aynı zamanda katkılarını eksik etmeyen Ondokuz Mayıs Belediyesine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz.”

Belediye Başkanı Topaloğlu etkinlikte, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması nedeniyle öğrencilerin gününü kutlayarak “Siz öğrenci arkadaşlarımızın bu özel günde böyle bir etkinliğe imza atması bizleri mutlu etti. Burada bulunan çocuklarımız bütün çocuklar gibi bizim geleceğimiz, onları topluma kazandırdığımız ölçüde bu ülke daha iyi yerlere gelecek. Bu etkinlik çocuklarımızı çok mutlu etti. Bizler sadece burada kalan çocuklara değil, bütün çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Etkinliğe katılan, destek veren bütün arkadaşlarınıza teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Tişört boyama etkinliği ile renkli anlar.”

Her evin kendine has adlara sahip olduğu çocuk evleri sitesinde öğrenciler, ilk olarak kız çocuklarını ziyaret etti.  Oyuncak dağıtımının ardından tişört boyama etkinliği başlarken birbirinden güzel çizimlerle renkli anlar yaşandı. Erkek çocuklarının bulunduğu evi de ziyaret eden öğrenciler “Hediyelerimizi ve tişörtlerimizi teslim ettik. Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ne yazık ki çocuklarla uzun vakit geçiremedik. Ancak kitapları ve diğer kırtasiye malzemelerini kuruma teslim ederek bizim adımıza çocuklara ulaştırılmasını rica ettik.” dedi.

Haber: Hatice Tekinşemsi-Meral Tosun-İrem Su Bal

Fotoğraf: Miraç Şentürk