İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Kadına Yönelik Şiddet Semineri

• 11.01.2022
  • İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Kadına Yönelik Şiddet Semineri için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler 4. sınıf öğrencileri kadına şiddet ve iletişimsizlik hakkında seminer vermek için çocuklarla bir araya geldi. Atakum Belediyesi iş birliği ile düzenlenen projede, Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara kadına yönelik şiddet ve iletişimsizlik hakkında eğitim verildi.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akgüç Çetinkaya’nın yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Atakum Bilim ve Sanat Merkezi’nde ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilere kadına şiddet ve iletişimsizlik hakkında seminer verildi. Semineri gerçekleştiren İletişim Fakültesi öğrencileri Şeval Dinçer, Sabrije Isljami, Alişan Erkan, Resul Yıldız ve Furkan Çetinkaya, proje kapsamında çocukların projeyi hatırlaması ve daha duyarlı olması amacıyla okullarının bahçesinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Dikilen ağaçlar, şiddet mağduru kadınların hatırlanması için isimleriyle adlandırıldı.

“Amacımız mağdur kadınların yanında olduğumuzu hissettirmek”

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Başkanı Tuğba Talay’ın onayı ile ŞÖNİM’de bulunan kadınlara, seminer verilen 40 öğrenci adına onları değerli kılan sözler içeren çiçek ve çikolata armağan edildi. Talay, etkinliği gerçekleştiren öğrencilere teşekkür ederek “Böyle bir etkinliğin kadın sığınma evinde bulunan mağdur kadınlar için çok kıymetli ve özel olacağını aynı zamanda onlara iyi hissettireceğini düşünüyorum.” dedi.

Proje üyelerinden Şevval Dinçer konuyla ilgili çocuklara duyarlılık kazandırmak istediklerini belirterek “Mağdur kadınların yanında olduğumuzu onlara hissettirmek ve özel olduklarını unutturmamak projedeki en büyük amacımızdır.” diye konuştu. Atakum Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Betül Erol  ise proje ekibine teşekkür ederek projenin çocuklar için oldukça eğitici ve bilgilendirici olduğunu ifade etti. Erol “Özellikle günümüzde kadına şiddetin çok yoğun olduğu bir dönemde eğitimin temelden verilmesinin önemlidir.” dedi.

Haber: Alişan Erkan

Fotoğraf: Sabrije Isljami