Hayvan Sevgisi Söyleşisi Miniklere İlham Oldu

• 12.06.2024
  • Hayvan Sevgisi Söyleşisi Miniklere İlham Oldu için yorumlar kapalı
  • 346 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Umut Yalvaç, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Arslantürk’ün rehberliğinde yürütülen Bitirme Projesi dersi kapsamında “Kuşların Umudu” adlı söyleşi etkinliği düzenledi. Söyleşi sonrası Kiraz Bucağı İlkokuluna 10 adet kuş yuvası hediye edildi.

27 Mayıs 2024 saat 11:00’da gerçekleşen etkinlikte, yaşları 5 ila 7 arasında değişen Kiraz Bucağı İlkokulundaki öğrencilere hayvan sevgisiyle ilgili söyleşi etkinliği gerçekleştirildi. Söyleşi de çocuklara, sokak hayvanlarına nasıl yardım edebilecekleri, hayvanlara nasıl sevgi ve ilgi gösterebileceklerine dair bilgilendirme yapıldı.

Söyleşinin ardından Kiraz Bucağı İlkokuluna 10 adet kuş yuvası hediye edildi. Kuş yuvalarının montajı ise çocuklar, Umut Yalvaç ve Berkant Zenginer tarafından gerçekleştirildi. Bu sayede çocuklar el becerilerini geliştirirken, doğaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Projenin amacına değinen Umut Yalvaç, insanların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, topluma faydalı bireyler yetişmesinin önünü açmak istediğini söyledi. Yalvaç, “Hayvan sevgisi, insanda çok önemli bir yere sahip. Bu etkinlikle çocuklara küçük yaşta bunu aşılamak istedim. Gelecekte doğaya ve hayvanlara daha duyarlı bireyler yetiştirmek en büyük amacımız olmalı.” dedi.

Yalvaç gerçekleştirdiği etkinlik ile diğer öğrencilere de ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABER: Ece Topatay
FOTOĞRAF: Berkant Zenginer