Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Gazetecilik Öğrencileri Kitap Fuarı’nda Haber Kovaladı

Gazetecilik Öğrencileri Kitap Fuarı’nda Haber Kovaladı
  • 03.10.2024
  • Gazetecilik Öğrencileri Kitap Fuarı’nda Haber Kovaladı için yorumlar kapalı
  • 75 kez okundu

SAMSUN (Genç İfade) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, teoride öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmek için bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TÜYAP Karadeniz Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Öğrenciler, haber yapma sürecinin heyecanını ve zorluklarını yerinde deneyimledi.

Basın Fotoğrafçılığı ve Haber Toplama ve Yazma dersi kapsamında Kitap Fuarını ziyaret eden öğrenciler,  250’ye yakın yayınevi, sivil toplum ve kamu kuruluşunun standını gezdi. Öğrenciler, fuarda yayınevi yetkilileri, imza günü için gelen yazar ve şairlerle tanışma fırsatı yakalarken ders kapsamında hazırlayacakları haberler için görüşmelerde bulundu.

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Gazetecilik 2. Sınıf öğrencileri stant ziyaretlerine akademisyenlerin ve üniversitenin yayınlarının sergilendiği OMÜ standından başladı.  Daha sonra diğer yayınevi stantlarını gezen öğrenciler . hazırlayacakları haber için yetkililerle ve ziyaretçilerle görüşerek fuar hakkında görüşlerini aldı.

Fuar ziyaretini planlayan Öğretim Görevlisi Mürsel Kan, öğrencilerin gelişimi açısından günlük yaşam içinde bilgiye ve haber kaynaklarına ulaşabilmesi, onlardan görüş alabilmesi, üzerlerindeki çekingenliği atabilmesi için saha çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ziyareti bu nedenle çok kıymetli olduğunu belirterek öğrenciler için araç sağlanmasında desteğini esirgemeyen üniversite ve fakülte yönetimine de teşekkür etti.

Fuar gezisine katılan öğrenciler, haber hazırlamanın heyecanını yaşadıklarını, zaman zaman da zorluklarla karşılaştıklarını fakat bu seyahatin kendileri için oldukça öğretici bir deneyim olduğunu dille getirdiler.

250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Cumartesi günü açılan fuar, 70 kültür etkinliği ve imza günleriyle edebiyat dünyasının önde gelen isimlerini okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Karadeniz Kitap Fuarı, 6 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

HABER: Ece Topatay, Bayer Babacan Yarış

FOTOĞRAF: Ece Topatay

Etiketler: / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ