Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Wilma Elles ile kanserle mücadele

Wilma Elles ile kanserle mücadele
  • 06.11.2016
  • Wilma Elles ile kanserle mücadele için yorumlar kapalı
  • 2.713 kez okundu

 

Ünlü oyuncu ve kanser aktivisti Wilma Elles “Kanserle Hayatta Kal” adlı proje kapsamında ‘Sağlıklı Yaşam, Kanserle Mücadele’ adlı söyleşide OMÜ öğrencileriyle buluştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı ve OMÜ Gençlik Topluluğu işbirliğiyle Samsun’a davet edilen ünlü oyuncu Wilma Elles, 4 Kasım Cuma günü Mühendislik Fakültesi konferans salonunda “Sağlıklı Yaşam, Kanserle Mücadele” adlı söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Elles, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanları Prof. Dr. Güzin Demirbağ ile Prof. Dr. İdris Yücel’in de konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide, 5 ay önce annesi Veronika Elles’i kanser hastalığı nedeniyle kaybettiğini söyleyerek hastalık seyrince edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı. Kanserle mücadelede kemoterapi ve radyasyonla tedavinin yanı sıra hastalık sürecinde tedaviyi destekleyen birçok terapi yöntemlerinden de bahsetti.

“Kanserle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir”

“Kanserle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir” şeklinde konuşan Elles, ailesinde kanserin genetik olduğunu ve kendisinin de kanser riski taşıdığını söyledi.

Ünlü oyuncu daha sistematik bir şekilde kanserle ilgili bilgilere ulaşmak için Hayatta Kal Derneği ile bir platform kurduklarını ifade ederek, kanserle mücadelenin bir ekip işi olduğunu ve bu süreçte doktor, hasta ve yakınlarına büyük bir görev düştüğünü vurguladı.

Etiketler: / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ