Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

“Hedefimiz, Çarşamba’da müstakil üniversite kurmak”

“Hedefimiz, Çarşamba’da müstakil üniversite kurmak”
  • 30.06.2016
  • “Hedefimiz, Çarşamba’da müstakil üniversite kurmak” için yorumlar kapalı
  • 4.087 kez okundu

Çarşamba’da müstakil bir üniversite kurmayı hedefleyen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile Çarşamba’nın dününü bugününü, ilçedeki öğrenci nüfusunu ve öğrenciye yönelik planlarını konuştuk.

Öncelikle Hüseyin Dündar kimdir?

1971 Çarşamba doğumluyum. İlkokul eğitimimi köyümde orta ve lise öğrenimimi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. 1993’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden  mezun olunca 2004 yılına kadar memleketim Çarşamba’da avukat olarak çalıştım. Sosyal ve siyasal alanlarda çalışmalarda bulundum. 2004 yılında yerel seçimlerde Belediye Başkanı olarak seçildim.13 yıldır memleketime hizmet etmeye devam ediyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

Belediye başkanı olmadan önce avukat olduğunuzu söylediniz. Mesleğinizi özlüyor musunuz?

Avukatlık yaptığım zamanları, avukat arkadaşlarımı, baro odasını, sohbetlerimizi özlüyorum. Belediye başkanlığı bizim isteyerek ve severek yaptığımız bir görev. Avukatlığa göre çok daha geniş alanı olan bire bir insanımıza, milletimize hizmet ederek insanların hayatına dokunan bir alan.

Çarşamba’yı bize nasıl anlatırsınız?

İsmi üzerinde durarak gidelim. Her Belediye başkanı bu bilgiyi vermekten heyecan duyar. Bende böyle bir soru sorulduğunda heyecan duyuyorum. Baktığımız zaman Çarşamba’nın adı eski kayıtlarda da Çarşamba olarak geçiyor ama bir dönem Arum Kazası diye de geçmiş.  Çarşamba, 8-9 asırdır Müslüman Türklerin yerleşim alanı. Günümüzde nüfusu yüz 40 bini aştı. Ada park projemizi hayata geçirdik.  Doğal yaşam parkı projemiz ise yapım aşamasında. Çarşamba’yı geliştirmeye devam edeceğiz.

Öğrenci sayısı giderek artıyor

Çarşamba’da yükseköğrenim hakkındaki çalışmalarınız nelerdir?

Çarşamba Ticaret Borsası ve belediyemiz girişimleriyle Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okulunu kurduk. İlk başta 2 yüze yakın öğrencimiz vardı. Şu an 2 bine yakın öğrencimiz mevcut. İş bulma olanağı fazla olan bölümleri açtırdık.

Daha sonra Çarşambalı hayırsever Mustafa Kemal Güneşdoğdu tarafından önce Hukuk Fakültesi daha sonra İletişim Fakültesi binaları yapıldı ve öğretime kazandırıldı. Geçtiğimiz günlerde hayırsever Tülay Ulusoy tarafından ise Mehmet Tülazoğlu Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun binası tamamlandı.  Bu sene içerisinde açılacak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ise kampüsümüze dâhil edildi.

Şu an Çarşamba’da yükseköğrenim gören öğrenci sayımız 3 bini aştı. Seneye İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin öğrenci almasıyla sayı artacaktır.

“750 kişilik yurt yapılacak”

Öğrenci sayısı artınca barınma ihtiyacı da artıyor. Konuyla ilgili çalışmalarınız neler?

Şu an Çarşamba’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı(GSB)’na bağlı 3 tane Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) yurdu mevcut. Bunların kapasitesi 8 yüz  civarında. Biz GSB’na yer tahsisi yaptık. İletişim Fakültesi’nin yanına 10 dönümlük arazi üzerine 7 yüz 50 kişilik yurt yapmayı hedefliyoruz. Özel yurtlara teşvik çalışmalarımız da var.

KYK’dan sonra kampüs içine akademisyenler için misafirhane projemiz var. Yarısını belediyemiz yarısını rektörlük yapacak. Kampüs arsamızı 40 dönümden 70 dönüme çıkarttık. Çalışmalarımız devam edecek.

Üniversite eğitim alanı olduğu gibi aynı zamanda sosyal de bir alan. Öğrenciler için sosyal alanlara yönelik çalışmalarınız neler?

Eski sebze halinin oraya alış-veriş merkezi açarak öğrencilerin sinema salonu, kafelerde vakit geçirmelerini sağladık. Yine özel girişimlerle kafeler açılması sağladık. Geçen hafta rektörümüz ile belediye arasında protokol imzalandı. Öğrencilerin bilimsel ve kültürel faaliyetlerini icra edebilmeleri için gerekli olan konferans salonunu en kısa zamanda iki kurumun ortaklaşa çalışması ile öğrencilerin hizmetine sunacağız.Yani bir yaşam merkezi diyebiliriz. Bu yıl içerisinde yemekhanemiz ve büyük bir kantinimiz hizmet vermeye başlayacak. Bankalar ve PTT ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kampüs içine bir Ptt acentesi ve bankaların ATM cihazlarını yerleştirmeyi düşünüyoruz.

“Hedefimiz Çarşamba’ya bir üniversite kazandırmak”

Fakülte ve yurt sayıları giderek artan Çarşamba için hedefiniz nedir?

Hedefimiz Çarşamba’ya bir üniversite kazandırmak.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünde yapılan gelişmeler müstakil bir üniversiteye doğru ilerliyor. Bunu sayın valimiz, vekillerimiz, rektörlüğümüzde istiyor. Bu konuda bir gayret içerisindeyiz. Müstakil bir üniversite olursa gelişmesi, alacağı bütçe payı artacak. 10 yıl içerisinde yaptıklarımıza bakılırsa yükseköğrenim gören öğrenci sayımız artıyor. Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu ile  KYK çalışmalarını da eklediğimizde devam eden diğer alt yapı çalışmaları ile Samsun’da  ikinci bir devlet üniversitesini hak eden faaliyetler yapılıyor.

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ