Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Şimdi de Makedonya’dan Sivas’a cehaletle savaşacaklar

Şimdi de Makedonya’dan Sivas’a cehaletle savaşacaklar
  • 18.04.2018
  • Şimdi de Makedonya’dan Sivas’a cehaletle savaşacaklar için yorumlar kapalı
  • 1.381 kez okundu

Şehitlerimizin isimlerini yaşatmayı hedefleyen şehit kütüphaneleri projesi hakkında projenin kurucusu olan Osman Dinçel ile Genç İfade ekibi olarak konuştuk.

Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak maksadıyla 2016 yılının başında Jandarma Yüzbaşı Ahmet Şerif Doğan’ın fikri ile Osmaniye’de doğan şehit kütüphaneleri projesi sayesinde toplam 33 ilde 93 kütüphane açıldı.

Proje ile ilgili fikirlerine başvurduğumuz şehit kütüphaneleri projesinin kurucusu olan Osman Dinçel “Hedefimiz bizler için gözünü bile kırpmadan canını veren her şehidimizin adına bir kütüphane açarak şehitlerimizin hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak. Bunu yaparken de cehalete karşı verilen savaşta ilim cephesinde yer almaktır.” diyerek projenin amacını açıkladı. Proje kapsamında ilk kütüphane Makedonya’da İstihkâm Şehitleri adına son kütüphane ise Sivas’ta şehit Kenan Ardıç adına faaliyete geçti.

Okumanın ve bilinçli bir okuyucu olmanın önemini vurgulayan Dinçel “Şehitlerimizin isimlerini okuma salonları ve kütüphanelere veriyoruz ki gençler o tabeladaki şehidin adını gördükçe büyük bedeller ödeyerek elimizde tuttuğumuz bu vatan için çalışıp üretmeyi kendilerine şiar edinsinler.” dedi.

Profesyonel bir ekip ile çalışmıyoruz

Profesyonel bir ekip ile çalışmadıklarını belirten Dinçel “Çalışma ekibimiz tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bulundukları illerde koordinatörlük yapıyorlar. Koordinatörler şehidin akrabası, komutanı, silah arkadaşı olduğu gibi vefa borcunu ödemek isteyen gönüllü herhangi bir vatandaş da olabiliyor.”şeklinde konuştu.

OMÜ öğrencileri de projeye destek veriyor

Projede gönüllü olarak çalışanlardan biri de Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tıbbi görüntüleme teknikleri öğrencisi Furkan Kemal. Kemal “Aziz şehitlerimize ve onların hatıralarına sahip çıkmayı kendime borç bildiğim için bu proje de gönüllü olarak aktif rol almaya karar verdim. Sonrasında ise arkadaşlarım ile birlikte üniversitemiz bünyesinde 7 kişilik bir çalışma ekibi kurduk.”dedi.

Karşılık beklemeden bir şeyler yapmanın verdiği mutluluğu vurgulayan Kemal “Tanımadığımız çocuklara kitap göndermek onlar ile bu şekilde bağ kurmak ve onların yüzlerindeki tebessümün nedeni olmak bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.”diyerek sözlerine son verdi.

Kargo ile kitap bağışı

Kitap göndermek isteyen bağışçılar Şehit Kütüphaneleri internet sitesinden veya yine aynı isimdeki sosyal medya adresleri üzerinden koordinatörler ile iletişime geçip kendilerine gönderilen adrese PTT aracılığı ile kitaplarını gönderebiliyorlar. Böylece bu proje sayesinde ülkenin en doğusunda yaşayan bir kişi ile en batıda yaşayan bir kişi kitap aracılığıyla bağ kurabiliyor. En önemlisi ise birlik ve beraberliğimiz adına serden geçen şehitlerimizin isimleri hafızalardan silinmeyerek yaşatılmaya devam ediliyor.

 

 

 

Etiketler: / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ