İletişim Fakültesi’nde İFGİ Ödül Töreni Heyecanı

• 09.05.2019
  • İletişim Fakültesi’nde İFGİ Ödül Töreni Heyecanı için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İletişim Fakültesi Genç İletişimciler (İFGİ) ödül töreni 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İFGİ Ödül Töreni’nde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik ve Radyo Televizyon ve Sinema öğrencilerinin çalışmaları ödüllendirildi. Öğrencilerin çalışmalarının ödüllendirildiği tören, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bu yıl Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkmasının 100. yılı temasıyla düzenlenen törene Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya,  Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yılmaz, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, Yeni Medya ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Erdem, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Belgesel film gösterimi yapıldı

Öğleden önce başlayan 4. İFGİ “100. Yıl Özel” programında ilk olarak “Seyr-i Türkiye: Karadeniz Vapuru” adlı belgesel, İletişim Fakültesi Sinema Salonu’nda gösterime sunuldu. Belgesel gösterimi başlamadan önce Arş. Gör. Ebru Akçay yaptığı sunumda, Ulus Markalaşması ve Karadeniz Vapuru’nun cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin Avrupa’da seyyar bir sergi olarak nasıl tanıtıldığından bahsetti.

“Marifet iltifata tabiidir”

Ödül töreninin açılışında öğrencilere hitap eden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan “Bildiğiniz gibi bu yıl Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü. Bu kapsamda Samsun’da bu yıl birçok etkinlik düzenleniyor. Bizde bulunduğumuz şehre böyle özel bir yılda katkıda bulunmak amacıyla gelenekselleşen ödül törenimizi 100. yıl etkinlikleri ile bağdaştırdık. Bizim bu ödül törenini yapma amacımız sizleri teşvik etmektir. Marifet iltifata tabiidir sözünce sizleri şevklendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu törenin yapılmasında emeği geçen herkese ve izlemeye gelenlere teşekkür ediyor, ödül alsın ya da almasın yarışmaya eserlerini gönderen her öğrencimizi tebrik ediyorum. Ayrıca törenimize desteklerinden dolayı Çarşamba Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Müzik dinletisi eğlenceli anlar yaşattı

Ödül töreni başlamadan önce OMÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Topluluğu’ndan Doç. Dr. Bahar Güdek, Doç. Dr. Ferit Bulut, Arş. Gör. Baran Gülüm ve Ayşenur Kanat, Burak Çapan ve Faruk Caylan tarafından müzik dinletisi yapıldı. Eğlenceli anlara sahne olan gösteri törene ayrı bir renk kattı.

100. yıl özel ödülü

Öğrenciler, bu sene dördüncüsü düzenlenen İFGİ’de 4 kategoride yarıştı. Bu yıla özel olarak verilen 100. yıl ödülü ise “Yüzyıla Tanıklık Edenler” isimli yapımıyla Radyo Televizyon ve Sinema 2. Sınıf öğrencisi Yasser Kosba’ya verildi.

Tören, İletişim Fakültesi’ne renk katan OMÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Topluluğu üyelerine, OMÜ’nün tanıtım filmini hazırlayan öğrenci ekibine, İFGİ yarışması tasarımlarıyla ilgilenen Öğr. Gör. Halil İbrahim Zengin’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Öğrencilerin 4 kategoride yarıştığı İFGİ ödüllerinde kazanan isimler şöyle;

100. Yıl Özel Ödülü: Yasser Kosba