Samsun’da “Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı” Kampanyası Başlatıldı

• 30.07.2021
  • Samsun’da “Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı” Kampanyası Başlatıldı için yorumlar kapalı
  • 773 kez okundu

Samsun Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğünce, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında “Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı” kampanyası başlatıldı.

Habertürk’te yer alan habere göre Samsun Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan “Hedef 1 Günde 55 bin 555 Aşı” kampanyası İstiklal Caddesi’nde Samsun Bando Ekibi tarafından çalınan şarkılarla başladı. Sağlık çalışanları ise bando takımı ile birlikte yürüyerek aşı çağrısı yaptı. Kampanya kapsamında Samsun’un 55 noktasında ‘aşı durakları’ oluşturuldu. Aşı olanlar arasında yapılan çekilişle vatandaşlara 400 adet Samsunspor forması, 500 adet lunapark bileti, 200 adet aqua park bileti, 3 adet gitar, kitap gibi hediyeler dağıtılacak. Vatandaşlar birçok kafe ve restorandan ise yüzde 55 indirim kazanacak.

Kampanyanın açılış programı Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu’nda gerçekleştirildi. Programa Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “Pandemiyle geçen son bir buçuk yıl, hepimiz için adeta bir yaşam mücadelesi içinde geçen, umut ve umutsuzluğun bir arada yanımızda yer aldığı, zorlu bir süreç oldu. Bu dönemde Covid 19’a karşı hep beraber güçlü bir mücadele yürüttük. Bu mücadelede zaman zaman üzüntüler yaşasak da pes etmedik. Birlikte büyük başarılar elde ettik. Her türlü zorluğa karşı neler yapabileceğimizi bir kez daha gördük. Pandeminin başından beri hep vurguladık, Maske Mesafe temizliğe dikkat edeceğiz, ve şimdi de koronaya karşı mücadelede en büyük silahımız olan Aşıyı yapalım diyoruz.” Dedi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise ” Güzel bir projeyi Samsun’dan başlatıyoruz. Ülkemize örnek olacak bir proje olduğunu düşünüyoruz. 55 bin 555 aşı yapmak suretiyle inşallah bugün akşam geç saatlerde bu hedefimize ulaşacağız. Bu aşı kampanyasında inşallah Karadeniz’de büyükşehirler içerisinde ilk maviye dönen il oluruz. Aşı kampanyasından sonra yeni bir dönemle yeni bir atılımla inşallah Samsun’da yüzde 75 oranına ulaşmak suretiyle maviye dönen illerden biri olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak ve Görsel : Habertürk

Etiketler: / / / / /