OMÜ İletişim Fakültesi mezunu Tüzen’e bir ödül daha

• 30.05.2021
  • OMÜ İletişim Fakültesi mezunu Tüzen’e bir ödül daha için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü 2020 yılı mezunu Yunus Tüzen, mezuniyet projesi olan “Cennetten Kovulanlar” adlı kısa filmi ile ödül aldı.

Yunus Tüzen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman Nişantaşı Koleji iş birliğiyle Millî Mücadele kahramanlarından Kazım Karabekir anısına düzenlenen “Yetim Olmak” konulu 2. Kısa Film Yarışması’nda “Cennetten Kovulanlar” adlı kısa filmiyle Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

“Öksüz ve yetim olmak önemli bir konu”

Türkiye genelinde ulusal çapta ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı yarışmada toplam 26 film yarıştı. KMÜ’nün 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı kapsamında Üniversitenin 15 Temmuz Kongre ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve eşi Mürşide Ak, Karaman Nişantaşı Koleji Yöneticisi Şenol Erkan, üniversite çalışanları ve davetliler katıldı.Törenin açılışında söz alan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, yarışmanın ev sahibi olmalarından ötürü duydukları memnuniyeti belirterek “Yetim olmak konulu kısa film yarışmamızı Üniversitemizin 14. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı’na dâhil ettiğimiz için çok mutluyum. Kısa zamanda büyük işler başarmış olmak ise bizleri ayrıca memnun ediyor. Allah Resulü de yetimdi; öksüz ve yetim olmak çok önemli bir konu. Yunus Emre gibi büyük insanlar da yetim büyüdüler.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 2. Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler gösterildi. Yarışmada “Vaveyla” adlı kurmaca filmiyle Ömer Ali Dişbudak birinci, “Uzaklar, Keşkeler ve Ömer” adlı belgesel filmiyle Yusuf Sacit Yavuz ikinci, “Göçük” adlı kurmaca filmiyle Halil Çoban üçüncü olurken; OMÜ İletişim Fakültesi RTS Bölümü mezunu Yunus Tüzen ise “Cennetten Kovulanlar” adlı kurmaca filmiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Törende yarışma birincisi Ömer Ali Dişbudak 5 bin TL, ikincisi Yusuf Sacit Yavuz 3 bin TL, üçüncüsü Halil Çoban 2 bin TL ile ödüllendirildi.  Jüri Özel Ödülü’nü kazanan OMÜ İletişim Fakültesi mezunu Yunus Tüzen ise bin TL ile ödüllendirildi.  Tüzen’e ödülünü, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal takdim etti.

“Bu ödül Samsun’da çekeceğim ilk uzun metrajlı film için de moral kaynağı oldu”

Karaman’da OMÜ’yü ulusal düzeyde başarıyla temsil eden Yunus Tüzen, duygu, düşünce ve gelecekle ilgili planlarını şu sözlerle dile getirdi: “Aldığım bu ödülle OMÜ’nün bilinirliğine, tanıtım ve saygınlığına naçizane katkım olduysa ne mutlu bana. Şimdiye kadar kazandığım ödüller, sinemaya olan sevgimi ve bağlılığımı daha büyüttü. OMÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümündeki vizyoner ve disiplinler arası eğitim ufkumuzu açtı. Edindiğim bu birikim ve kazandığım donanıma yeni şeyler katarak yoluma devam edeceğim. Üzerimizde büyük emekleri olan değerli hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Tabii hem öğrencilik yıllarımda hem de mezuniyet sonrasında karşılaştığım sıkıntı ve zorluklar beni yıldırmadı, aksine daha da güçlendirdi. Haziran ayında Samsun’da çekeceğim ilk uzun metrajlı “Keşkeden Hemen Önce” adlı filmim için de KMÜ’deki bu ödül çok büyük bir moral kaynağı oldu, herkese çok teşekkür ederim.”

Yunus Tüzen’in daha önce ödül aldığı çalışmalar ise şöyle:

Kısa Film Ödülleri

• Sosyal Güvenlik Kurumu Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi Kısa Film Yarışması “Sigortasız Sigortalı” filmi, Birincilik ödülü
  • Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Kısa Film Yarışması “Geçmiş Olsun mu?” filmi, Üçüncülük ödülü
  • Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) 31 Mayıs Tütünsüz Gün Kısa Film Yarışması “Olur mu? Olmaz mı?” filmi, Mansiyon ödülü
  • Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2. Kısa Film Yarışması “Cennetten Kovulanlar” filmi, Jüri Özel Ödülü
  • 14. Crossroads Kısa Film Yarışması “Cennetten Kovulanlar” filmi, finalist, 2020

Senaryo Ödülleri:

• Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) 31 Mayıs Tütünsüz Gün Kısa Film Yarışması “Sağ Ayak” film senaryosu, Birincilik ödülü
  • Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (SSDER) Kamu Spotu Senaryo Yarışması “Mutlu Yarınlar”  film senaryosu, Üçüncülük ödülü
  • Sağlık Bakanlığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) 31 Mayıs Tütünsüz Gün Kısa Film Yarışması “10 Yıl” film senaryosu, Mansiyon ödülü

Etiketler: / / / / / / / / / / / /