“Güvenlik cesaret işidir, cinsiyet fark etmez”

• 15.11.2015
  • “Güvenlik cesaret işidir, cinsiyet fark etmez” için yorumlar kapalı

Genelde erkeklerin icra ettiği genel yakın korumalık mesleği artık kadınlar tarafından da yapılıyor.

Festival, konser, maç gibi organizasyonlarda ünlüleri tüm dış etkenlerden koruma işi olan genel yakın korumalık, ülkemizde kadınların çok fazla tercih etmediği bir meslek.  Arzu Başarslan bu mesleği icra eden güçlü kadınlardan biri.

Bir turizm firmasında kara hostesliği yaptığı sırada araçlarının bombalanması sonucu güvenlik olgusunun önemini bir kez daha anladığını söyleyen  Başarslan, Işın Karaca’nın sahne aldığı bir konserde koruma görevlisi olarak mesleğe adım atıyor.

Sürekli emir altında olduğunu ve üstlerinin göz hapsinde olduğu için baskı hissettiğini söyleyen Başarslan eğitim seviyesi düşük olan kişilerin saldırgan tutumlar sergilediğini ve bunun da güvenlik zafiyetine yol açtığını belirterek , ‘’Güç, koruma ve kollama duyguları erkeklere atfedilmiş durumda. Oysaki bir kadın, en az bir erkek kadar korumacı olabilir. Güvenlik cesaret işidir koruyanın cinsiyeti fark etmez’’ diyor.

“Korunmaya en çok ihtiyaç duyanlar korumalar”

Yakın koruma ya da güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen kadınların kesinlikle cesur olması ve yıldırma politikalarına yenik düşmemesi  gerektiğini de sözlerine  ekleyen  Başarslan korunmaya en çok ihtiyaç duyan meslek grubunun da korumalar olduğunu düşünüyor.

Etiketler: / / / / / / / / / / / / /