Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencisine TEKNOFEST’te Ödül

• 30.09.2020
  • Kimya Mühendisliği Bölümü Öğrencisine TEKNOFEST’te Ödül için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Furkan Topkara ve akademik danışmanı Doç. Dr. Selim Ceylan’dan oluşan SEN-1919 takımı, TEKNOFEST 2020 Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde “GÜNHANE” adlı mobil güneş enerjisi sistemiyle 3.’lük derecesi aldı.

TEKNOFEST 2020’de kazanılan ödül ile bilgi veren Ceylan, proje kapsamında güneş enerjisinin termal olarak eriyik tuz şeklinde depolanması için bir mobil sistem tasarımı yapıldığını ve sürdürülebilir çalışma prensibine sahip maliyeti düşük ve çevre uyumlu bir prototip geliştirildiğini ifade etti.

Etiketler: / / /