Yazar ve Senarist Göktuğ Canbaba İletişim Fakültesi’nde

• 21.03.2018
  • Yazar ve Senarist Göktuğ Canbaba İletişim Fakültesi’nde için yorumlar kapalı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) tarafından düzenlenen etkinlikte Yazar & Senarist Göktuğ Canbaba söyleşi yaptı.

Yazarlık kariyerine nasıl başladığını anlatan Canbaba “Asya’nın farklı ülkelerini gezdim. Bu ülkelerde farklı bölgelerde fotoğraf projeleri gerçekleştirdi. Bu deneyimler yazarlık serüvenim için önemli bir giriş oldu.” dedi. Yazarlık konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulunan Canbaba “Hayatı keşfedin. Maceraya atılmaktan, seyehat etmekten çekinmeyin ve çok okuyup çok yazın.” şeklinde konuştu. Fantastik edebiyat hakkında konuşan yazar, Karanlık oda ve snowflake öyküleme teknikleri hakkında bilgi verdi. Günümüz fantastik sinema türüyle ilgili görüşlerini paylaşan yazar Böcek Yapım tarafından sinemaya uyarlanacak olan ve aynı zamanda senaristliğini yaptığı Perili Ev’in yapım sürecini öğrencilere aktardı.

Söyleşi yazarın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Etiketler: / / / / /