Wattpad’in genç yazarlarından biri: Beyzanur Yılmaz

• 27.04.2017

beyzanur

Hikâye okuma ve paylaşma amacıyla Kanada’da geliştirilen ve hızla dünyaya yayılan akıllı telefon uygulaması Wattpad, her yaştan kullanıcıya hikâye yazma ve yazdıkları hikâyeleri paylaşarak okur beğenisine sunma imkânı veriyor. Beyzanur Yılmaz’ın yazarlık hikâyesi de Wattpad’de hikâye paylaşarak okurların beğenisini toplamasıyla başlıyor.

Namık Kemal Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü 1.sınıf öğrencisi Beyzanur Yılmaz’ın, Wattpad  hikâye paylaşım portalında yazdığı hikâyeler kısa sürede yüz binlerce okuyucuya ulaştı. Yazdığı hikâyelerle Papillon yayınevinin de dikkatini çeken Yılmaz, ‘Görevdeki Aşk’ isimli kitabıyla yazarlığa ilk adımını attı.

Her şey okurların beğenisiyle değişti

Üniversite sınavına hazırlandığı dönemde sınav stresinden arınmak için Wattpad’de yazmaya başlayan Yılmaz, aklında kitap yazma düşüncesi olmadığını, sadece hikâyeler paylaşarak okurlarla iletişim kurmak istediğini belirtti. Yılmaz, “Hikâyelerimin kısa sürede yüz binlerce kişiye ulaşmasıyla her şey değişti. Okurların bu ilgisi, Papillon Yayınevi’nin dikkatini çekti. Yayınevi, kurguladığım hikâyeleri ‘Görevdeki Aşk’ isimli ilk kitabımla yayınladı” dedi.

“Aklıma bir kurgu geldikçe yazmaya devam ediyorum, yaşadığım bir olay ya da okuduğum bir kitap, dinlediğim bir müzik, herhangi bir ortam, yani her şey yazmamda etkili oluyor” diyen Yılmaz, ilk kitabı basıldıktan sonra Wattpad’de paylaştığı hikâyelerle de 2. kitabı Sadist’i yayımladı. Şimdi ise Wattpad’de 3. kitabı için yeni hikâyeler kurgulamaya devam ediyor.

Farklı türde iki kitap

1. kitabı Sadist’in okurlarca daha çok beğenildiğini söyleyen Yılmaz’ın, ilk kitabı ‘Görevdeki Aşk’, kurgu, aksiyon ve romantik, 2. kitabı ‘Sadist’ ise psikolojik gerilim türünde.

Beyzanur Yılmaz, “Acemilik eserim olan ve tanınmamı sağlayan ‘Görevdeki Aşk’ı 17-19 yaşında bir genç kız, ‘Sadist’i’ ise 25 yaşlarında olgun biri yazmış gibi” dedi.

beyzanur3

Genç okurların idolü genç yazarlar

Wattpad uygulaması aracılığıyla gençler, yazmaya yönlendiriliyor, yazılarını yüzlerce kişiyle paylaşma olanağı buluyor, kendilerini gösterme şansı yakalıyorlar. Uygulama sayesinde kullanıcılar önce kalemini pekiştiriyor, belli bir düzeye gelince de yayınevlerinden teklif alabiliyorlar. Özellikle genç okurlar, genç yazarları büyük bir ilgi ile takip ediyor. Öyle ki genç yazarların kitapları en çok satanlar listesinde.

Genç yazar Yılmaz, bu durumun nedenini şöyle açıklıyor, “Kalemi güçlü olan yazarların yeri çok ayrı fakat yaş grubunun benzer olmasından dolayı gençler benim gibi yazarları idol olarak görüyorlar. Genç yazarlar bu nedenle bu kadar beğenilip tutuluyor” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda gençlere destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, kitap yazma süresince ailesinin ve çevresinin desteğini gördüğünü belirterek “Başta benim bile aklımdan geçirmediğim kitap basma işini duyduklarında çok şaşırdılar ama sağ olsunlar desteklerini hiçbir zaman eksik etmediler. Herkese yardımlarından dolayı teseşşkür ediyorum” dedi.

beyzanur2

Etiketler: / / / / / / / / /