Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Mete Kesim İçin Veda Töreni Düzenlendi

• 05.10.2020
  • Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Mete Kesim İçin Veda Töreni Düzenlendi için yorumlar kapalı

Hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mete Kesim, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı veda töreniyle anıldı.
Tıp Fakültesi Dekanlık Binası önünde akademik ve idari personelin katıldığı veda töreninde Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Çokluk, veda konuşması yaptı. Prof. Dr. Çokluk, “Kendisi Fakültemizin temel taşlarındandı. Doçent olarak başladığı Tıp Fakültesinde profesörlüğe yükselmiş, Genel Cerrahi Anabilimdalı Başkanlığı, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Dekan Yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde yer aldı.” ifadelerini kullandı. Ondan çok şey öğrendiklerini ve onun açtığı yolda yürümeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Çokluk, “İnsanlar unutulduklarında gerçek anlamda ölürler ancak hocalar akademisyenler bilgi ve becerilerini gelecek kuşaklara aktararak ölümsüzlüğe ulaşırlar. Bizler ve arkamızdan gelen genç kuşaklar onların açtığı yolda yürüyerek hekimlik mesleğini daha ileriye taşımakla sorumluyuz.” Prof. Dr. Mete Kesim, Samsun Büyük Cami’inde kılınacak cenaze törenin ardından defnedilecek.

Etiketler: / / / / /