Ondokuz Mayıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi - Uygulama Gazetesi -

Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahadan sesler konuğumuz oldu

Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahadan sesler konuğumuz oldu
  • 15.02.2016
  • Çalışan Gazeteciler Günü’nde sahadan sesler konuğumuz oldu için yorumlar kapalı
  • 2.346 kez okundu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi’nde “Çalışan Gazeteciler Günü: Sahadan Sesler” adlı söyleşi düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda 8 Ocak Cuma günü gerçekleştirilen söyleşiye, Dekan Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sinan Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Recep Yılmaz, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Sabah Gazetesi Samsun Bölge Müdürü Murat Alhan, TRT Samsun Temsilcisi Mehmet Gençali, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Murat Sandıkça, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran yaptı. Ardından söz alan Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, gazetecilerin önemini şu sözlerle aktardı: “1959 yılında bir bilim insanı iletişim alanında yapılacak yeni bir şey kalmadığını belirterek, alan dışından gelenlerin kendi alanlarına döndüklerini ifade etmiştir. Akademik açıdan yapılan bu tespit, medyanın toplumsal yaşamdaki rolüne ve önemine yönelik bir saptama olmamıştır. Bu süreçte kamusal tartışmalar medya mecrası üzerinden gerçekleştirilmiş ve gazeteciler bu sorunlarda çözüm noktalarının neler olabileceği konusunda merkezi birer aktör olmuşlardır. Gazeteciler birer eşik bekçisi olarak hem gündelik hayatın hem de kamusal tartışmanın şekillenmesinde son derece önemli roller yerine getirmişlerdir.”

“Ajans muhabirliğinin en önemli farkı hızı”

Doç. Dr. Bekiroğlu’ndan sonra ilk konuşmacı Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Murat Sandıkçı, öğrencilere ajans muhabirliğinin önemini ve zorluklarını anlattı. Ajans muhabirliğinin en önemli farkının hız olduğunu dile getiren Sandıkçı, “Ajansta, haberi ne kadar hızlı ve doğru bir şekilde verirseniz dünya gündeminde de o kadar söz sahibi olursunuz. Çünkü bir gazetenin ertesi güne yetişmesi için yeterli süresi vardır. Ama ajans muhabirliğinde hızla yarışıyorsunuz ve önünüzde de ciddi anlamda rakipleriniz oluyor. Teknolojinin gelişmesiyle artık herkes gazeteci. Teknoloji bir yandan avantaj olurken bir yandan da dezavantaj oluyor. Sokaktaki her insan sizin rakibiniz olabiliyor” dedi.

“Mesleğime aşığım”

Sandıkçı’nın ardından söz alan TRT Samsun Temsilcisi Mehmet Gençali, gazetecilik mesleğine âşık olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, bu mesleğin ancak zevk alınarak yapılabileceğini ifade etti. Gençali, görsel haber hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerektiği yönündeki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.

Sabah Gazetesi Samsun Bölge Müdürü Murat Alhan ise konuşmasında basın ve medya etiğinden bahsetti. Öğrencilere üniversitede alabilecekleri en önemli eğitimin etik ve ahlak dersleri olduğunu söyleyen Alhan, herkesin kendine ait bir ideolojisinin olduğunu fakat işin mesleki kısmıyla ilgilenilmesi gerektiğini belirtti.

Söyleşi öğrencilerle gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından Dekan Prof. Dr. Taşkıran’ın konuklara teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

gencifade.omu.edu.tr

gencifade.omu.edu.tr

Etiketler: / / / / / / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ